Vragen en antwoorden (FAQ)

Bekijk hier verschillende belangrijke vragen en antwoorden over hottubs.

Hoe vaak moet ik de kachel reinigen?

Zo vaak mogelijk! Maak er een gewoonte van om iedere keer voor het gebruik van de kachel deze eerst te reinigen. Het bevorderd de levensduur van de gietijzeren elementen die zich binnenin de kachel bevinden.

Is er kans op brandwonden?

De kachel krijgt enkel de badtemperatuur vanwege de aluminium mantel. Het hitteschild zorgt ervoor dat de schouw beschermd is. De warmste onderdelen aan de hottub zijn de schouw en het kacheldeurtje, dus altijd opletten geblazen!

Wat te doen bij een lekkende houten hottub?

Houten hottubs vervaardigd uit Thermowood lekken bij het eerste gebruik, van zodra deze planken genoeg water hebben opgeslorpt worden deze waterdicht. Het langdurig leeglaten van een houten hottub zorgt ervoor dat het vocht opnieuw uit de planken is en dit dus weer lekkage gaat veroorzaken. Een hottub niet vervaardigd uit onbehandeld vurenhout gaan vaak lekken en moeten worden opgespannen via de spanriemen.

Welk water gebruik ik om mijn hottub te vullen?

Stadswater of zeewater zijn de enigste mogelijkheden om de hottub te vullen. Zo kan u ook het water voor een langere periode hergebruiken. Indien u enkel beschikt over put- of bronwater raden wij aan om het bad te ledigen na ieder badmoment.

Wat te doen met het water gedurende de winter?

Indien er een lange vriesperiode aankomt kunt u twee dingen doen: ten eerste kunt u de hottub legen en leeg laten staan. Een tweede mogelijkheid is om deze lichtjes op te stoken; vanwege de isolatie blijft het water een lange tijd warm en kan er zo geen vorstschade optreden.

Heeft een hottub elektriciteit nodig?

Een leuke aan de hottub is dat er enkel maar hout aan te pas komt, electriciteit is uit den boze! Door gebruik te maken van ‘de wetten van de natuur’ hebben wij geen circulatiepomp nodig. Bij opwarming stijgt het warme water en zo wordt het koude water naar onder opnieuw de kachel ingeduwd, dit zorgt voor een natuurlijke circulatie.

Hoe snel is het water op juiste temperatuur?

Afhankelijk van de grootte van de kachel gaat het opwarmen van het water sneller of trager. De meest verkochte kachel is een Macu kachel, hierbij heeft u twee uur nodig om van 10°c naar 38°C te stoken(inhoud van 1450L water). De Cube 35kW kachel beschikt over een stooktijd van anderhalf uur om van 10°C naar 38°C te stoken. – 10°c is de temperatuur van kraantjeswater.

Hoe snel (na aflevering) kan ik de hottub gebruiken?

De hottub wordt geheel gemonteerd geleverd, alleen de verwarming wordt los geleverd. De kachel dient vastgemaakt te worden aan de hottub met twee riemen en vier spanriemen. Na montering van de kachel dient u enkel maar de schouw in elkaar te schuiven en deze zo bovenaan in de kachel te laten glijden.

Op welke ondergrond moet een hottub staan?

Een gestabiliseerde ondergrond wordt aangeraden voor een hottub zodat deze het gewicht van de hottub plus het water kan dragen. Bij houten hottubs wordt aanbevolen de houten draagstructuur niet af te breken, dit zorgt ervoor dat de wind onder de hottub door kan en zo rotting niet kan optreden.

Geen antwoord op uw vraag gevonden?